Ciasta biszkoptowe

Ciasto z truskawkami i galaretką na dużą blaszkę – idealne na rodzinne spotkania i przyjęcia

Ciasto z truskawkami i galaretką na dużą blaszkę to niezawodny pomysł na pyszny, lekki deser, który zachwyci zarówno domowników, jak i gości. Świeże, soczyste truskawki zatopione w galaretce, puszysty biszkopt lub kruchy spód oraz delikatny krem śmietanowy — to połączenie, które od lat cieszy się ogromną popularnością. Ten przepis świetnie sprawdzi się na dużą formę...

Babka z galaretką

Babka z galaretką to nietypowy przysmak, którym zaskoczysz swoich gości. Bez dodatku tłuszczu i mleka, ta babka jest lekka i zdrowsza, ale nadal zachowuje wyjątkowy smak. Jej konsystencja jest bardziej zbita, a chrupiąca skórka dodaje jej wyjątkowego smaku. Babka ta bardzo przypomina tradycyjną babkę marmurkową, a przepis na nią jest bardzo podobny. Dodatek zielonej galaretki...

Tort Monster z oczami – Tort potworki

Tort Monster to niezwykła propozycja dla dzieci, która zachwyci nie tylko swoim wyglądem, ale także doskonałym smakiem. Ten tort z oczami potworków to prawdziwy przysmak dla fanów żelków. W jego wnętrzu znajdziesz masę z ciastek Oreo, uwielbianą przez dzieci, oraz zieloną galaretkę, która dodaje odrobinę świeżości i przełamuje słodycz kremu. Całość jest pokryta zielonym kremem...

Ciasto czekoladowe z winem

Zapraszamy do odkrycia wyjątkowego smaku w najnowszym przepisie na ciasto czekoladowe z delikatnym akcentem wina. Dodanie czerwonego wina do ciasta to sposób na podkreślenie jego wyjątkowego smaku i aromatu. Dodatek czerwonego wina nie tylko urozmaica smak ciasta, ale także sprawia, że staje się ono bardziej soczyste i wilgotne. Alkohol w winie pomaga zachować wilgotność ciasta,...

Tort pistacjowy z chrupiącym spodem

Zapraszam do odkrycia wyjątkowego smaku mojego tortu, który z pewnością zaspokoi Twoją słodką ochotę. Tort z kremem pistacjowym, chrupiącym spodem z orzechów migdałowych, czekolady i płatków kukurydzianych oraz aksamitnym tynkiem Milky Way z mleka w proszku to prawdziwa uczta dla podniebienia.

Ciasto z truskawkami i galaretką na biszkopcie – wersja na tortownicę z kremem śmietankowo-budyniowym

Ciasto z truskawkami i galaretką na biszkopcie to sprawdzony przepis na lekki, pyszny deser. Dziś mam dla Ciebie wersję idealną na tortownicę — z wyjątkowym kremem śmietankowo-budyniowym, który jest nie tylko bardziej stabilny, ale też mocno waniliowy i aksamitny w smaku. To ciasto świetnie się sprawdzi, gdy chcesz przygotować deser, który nie tylko pięknie wygląda,...

Kostka hiszpańska

Kostka hiszpańska to ciasto z czekoladowym biszkoptem, kremem czekanowo - bezowym i lekką śmietanką. Ciekawym składnikiem w cieście jest dodatek kawy mielonej. Kostka hiszpańska jak większość przekładanych ciast warstwowych jest dosyć czasochłonna. Jednak smak i wygląd ciasta wart jest poświęcenia czasu na przygotowanie. Kostka hiszpańska to jedno z ciast, które doskonale sprawdzi się na ważne...

Ciasto biskup

Ciasto Biskup to pyszne, warstwowe ciasto. Od dłuższego czasu przymierzałam się, aby upiec ciasto Biskup. Nie zawiodłam się! Beza, krem budyniowy i galaretka to połączenie warstw, które doskonale do siebie pasują. Galaretka ma niecodzienny smak, ponieważ jest z dżemem. Ciasto jest dosyć pracochłonne, jednak wykonanie poszczególnych warstw można spokojnie podzielić na dwa dni. Wcześniej możemy...

Ciasto Ferrero Rocher

Ciasto Ferrero Roche bez pieczenia cieszy się na blogu dużą popularnością. Dzisiejsza wersja tego ciasta jest na pysznym orzechowym biszkopcie. Ciasto jest słodkie i bardzo aromatyczne. Zapach orzechów laskowych jest mocno wyczuwalny zarówno w kremie jak i w cieście. Ciasto prezentuje się bardzo ładnie i równie dobrze smakuje. Polecam!

Tort biedronka z galaretką

Tort biedronka z galaretką jest dosyć prosty do wykonania jednak czasochłonny. Tort biedronka jest świetnym pomysłem dla dzieci, który z pewnością zachwyci smakiem i wyglądem. Dzieci uwielbiają galaretkę i delikatne kremy, dlatego do przełożenia tortu wybrałam krem śmietankowym z mascarpone oraz frużelinę truskawkową.
1 2