Najlepsze babeczki waniliowe. Przerobiłam wiele przepisów na babeczki, lecz ten właśnie zdobył miano najwspanialszego według mojej rodziny. Sądzę, że to w prostych, klasycznych babeczkach czy muffinach tkwi sedno oceny ich smaku. Muffiny waniliowe w oparciu o tę recepturę są niezwykle puszyste i wilgotne. Aby utrzymać ich świeżość przez długi czas, zalecam umieszczenie ich w szczelnym pojemniku lub owinięcie w worek. Naturalnie, można dostosowywać przepis, dodając kawałki czekolady, umieszczając kostkę czekolady w każdym muffinie lub posypując wierzch kruszonką według tego przepisu. Serdecznie zachęcam do wypróbowania tej rewelacyjnej receptury na najlepsze babeczki waniliowe!

25 min
180ºC
12 sztuk
240 kcal/szt.
łatwaKalorie zostały wyliczone na podstawie podanych składników.
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
Po wystudzeniu babeczki od razu zamknąć w szczelnym pojemniku lub zawinąć w worek.
Jeśli lubicie babeczki, które nie są suche polecam przepis na pyszne babeczki z dyni oraz babeczki z borówkami.