Najlepsze babeczki waniliowe. Przerobiłam wiele przepisów na babeczki, lecz ten właśnie zdobył miano najwspanialszego według mojej rodziny. Sądzę, że to w prostych, klasycznych babeczkach czy muffinach tkwi sedno oceny ich smaku. Muffiny waniliowe w oparciu o tę recepturę są niezwykle puszyste i wilgotne. Aby utrzymać ich świeżość przez długi czas, zalecam umieszczenie ich w szczelnym pojemniku lub owinięcie w worek. Naturalnie, można dostosowywać przepis, dodając kawałki czekolady, umieszczając kostkę czekolady w każdym muffinie lub posypując wierzch kruszonką według tego przepisu. Serdecznie zachęcam do wypróbowania tej rewelacyjnej receptury na najlepsze babeczki waniliowe!
Kalorie zostały wyliczone na podstawie podanych składników.
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
Po wystudzeniu babeczki od razu zamknąć w szczelnym pojemniku lub zawinąć w worek.
Jeśli lubicie babeczki, które nie są suche polecam przepis na pyszne babeczki z dyni oraz babeczki z borówkami.