Muffiny z chleba tostowego to pyszny pomysł na śniadanie, kolację lub przekąskę. Tostowe muffiny są smaczna zarówno na ciepło jak i zimno. Wytrawne muffiny z szynką, serem, pieczarkami i jajkiem doskonale sprawdzą się na każdym przyjęciu.
Jeśli muffiny chcemy wykonać wcześnie i podać na ciepło nieco później, wystarczy czas pieczenia skrócić o 5 minut i pominąć końcowe posypanie żółtym serem. Wystudzone muffiny przykryć folią spożywcą lub aluminiową.
Tuż przed podaniem muffiny posypujemy żółtym serem i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez 5 minut.
Muffiny najlepiej wyciągnąć z formemki jeszcze ciepłe, póżniej trudniej jest je wyciągnąć.
Muffiny można podawać na ciepło lub na zimno, z ketchupem lub ulubionym sosem np. czosnkowym.
Gratuluję ciekawych pomysłów i podpowiedzi dla tych z mniejszą wyobraźnią kulinarną. Ciasto z mandarynkami przepyszne, a muffiny z chleba tostowego to podanie w ładnej formie. Gratuluję