Gniazdka bezowe z kremem kokosowym ozdobiona kolorowymi jajkami to kolejna propozycja na deser na Wielkanoc. Mini gniazdka bezowe są bardzo chrupiące i świetnie smakują. Dużą zaletą tego przepisu jest to, że możemy zarówno bezę jak i krem przygotować kilka dni wcześniej. Bezę przechowujemy w suchym i chłodnym miejscu, krem w lodówce. Gniazdka bezowe najlepiej przełożyć kremem dopiero w dniu podania. Krem kokosowy jest z przepisu na orzechowca. Bardzo lubię ten krem, dlatego często używał tego kremu budyniowo-kokosowego do innych przepisów. Dodatkowo jest dość trwały i może leżeć w temperaturze pokojowej przez kilka godzin. Polecam gniazdka bezowe na Wielkanoc.
[the_ad id=”15462″]

4-5 godz
80ºC
12 sztuk
165 kcal/szt
średni
5 cm[the_ad id=”15429″]

piękne te gniazdka świetna ozdoba świątecznego stołu