Zapraszam do odkrycia wyjątkowego smaku mojego tortu, który z pewnością zaspokoi Twoją słodką ochotę. Tort z kremem pistacjowym, chrupiącym spodem z orzechów migdałowych, czekolady i płatków kukurydzianych oraz aksamitnym tynkiem Milky Way z mleka w proszku to prawdziwa uczta dla podniebienia.
Tort pistacjowy to propozycja dla tych, którzy cenią różnorodność smaków. Krem pistacjowy dodaje delikatnej nuty orzechowej, tworząc harmonijną całość z chrupiącym spodem, który zawiera orzechy migdałowe, czekoladę i chrupiące płatki kukurydziane. Całość jest wykończona smacznym tynkiem Milky Way z mleka w proszku, który znany jest ze swojego wyjątkowego smaku i doskonałej konsystencji.
Nie dziwię się, że krem Milky Way z mlekiem w proszku zyskał ogromną popularność. Jest to nie tylko pyszny krem maślany, ale także łatwy w nakładaniu i dekorowaniu tortów, co sprawia, że nawet mniej doświadczonym osobom będzie towarzyszyć sukces w przygotowaniu tego wyjątkowego deseru.
Zapraszam Cię do zapoznania się z moim przepisem na tort pistacjowy krok po kroku, a także dodatkowymi wskazówkami, które pomogą Ci w przygotowaniu tego tortu i zorganizowaniu pracy.
Chrupkę orzechową można przygotować dzień wcześniej przed składaniem tortu.
Krem z mlekiem w proszku milky way można zrobić nawet do dwóch dni wcześniej i przechowywać w lodówce. Przed nałożeniem kremu na tort, należy go wyjąć z lodówki 30 minut wcześniej, aby zmiękł. Ewentualnie krem można chwilę zmiksować. Krem można również mrozić.
Biszkopt można upiec kilka dni wcześniej. Należy przechowywać go szczelnie zawiniętego w folię spożywczą lub reklamówkę, uważając, aby nie zgnieść ciasta.
Biszkopt jest przygotowany na bazie oleju, co sprawia, że jest bardziej wilgotny i stabilny. W podstawowym przepisie na biszkopt nie dodaje się proszku do pieczenia, jednak w tym biszkopcie jest to zalecane.
Wybór czekolady ma duże znaczenie dla prawidłowej konsystencji polewy dripu czekoladowego. Możemy użyć czekolady gorzkiej o wysokiej zawartości kakao pół na pół z czekoladą mleczną. Do polewy nie polecam czekolady Milka.
Tort najlepiej jest rozpocząć przygotowywać 3-4 dni przed podaniem.
Dzień 1:
Dzień 2:
Dzień 3:
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
Mamy nadzieję, że przepis na tortu z kremem pistacjowym, chrupką z płatków kukurydzianych i tynkiem Milky Way z mleka w proszku wzbudził Twoją ciekawość i apetyt! Zachęcam Cię do podzielenia się swoją opinią i doświadczeniami. Czy już próbowałeś podobnej kombinacji smaków? Może masz własne wskazówki dotyczące dekoracji tortów? Dziel się swoimi myślami i pomysłami w komentarzach poniżej.
Dziękuję za przepis.Zrobiłam wszystko według wskazówek. Miałam obawy bo w kwestii tortów nie mam doświadczenia ale niepotrzebnie bo tort wyszedł pyszny i wszystko się udało, jedynie zamiast dżemu zrobiłam żelkę morelową.Dziękuję i pozdrawiam.
Bardzo mi miło. Pozdrawiam.