Jagodzianki to świetny pomysł na wykorzystanie jagód. Domowe jagodzianki świetnie pasują na drugie śniadanie do pracy, szkoły lub do kawy. Dodatkowo przepisem możemy cieszyć się przez cały rok, ponieważ możemy użyć mrożonych owoców. Zamiast jagód można dodać borówki amerykańskiej, które również świetnie pasują. Bułki drożdżowych z jagodami są miękkie, puszyste z dużą ilością nadzienia. Długo zachowują świeżość, więc nie musicie się martwić, że 16 bułek nie zjecie w jeden dzień. Przepis na jagodzianki jest prosty i szybki w wykonaniu. Serdecznie polecam drożdżówki z jagodami.
Rzadszy lukier łatwiej jest rozprowadzić, natomiast spływa i pozostaje cienka warstwa lukru. Natomiast gęsty lukier trudniej rozsmarować jednak nie spływa i pozostaje grubsza warstwa.
Uwielbiam domowe jagodzianki! Jeśli szukacie więcej pomysłów na dmowe bułki drożdżowe polecam pyszne bułki z serem.