Sernik z mlekiem w proszku jest wyjątkowo delikatny i puszysty. Dodatkowo sernik piecze się w kąpieli wodnej, dzięki czemu piecze się równomiernie. To jeden z popularniejszych przepisów na sernik. Nic dziwnego, ponieważ sernik jest bardzo smaczny. Sernik piekłam kilka razy. Dążyłam do uzyskania sernika upieczonego, ale nie przypieczonego z wierzchu. Udało się! Dostosowałam temperaturę pieczenia, dzięki czemu sernik jest jeszcze bardziej delikatny w smaku. Serdecznie polecam przepis na sernik z mlekiem w proszku.
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
Sernik jest upieczony, gdy brzegi sernika są ścięte, natomiast środek jest lekko galaretowaty. Sernika nie sprawdzamy patyczkiem, ponieważ sernik jest zawsze wilgotny. Sernika nie wolno wyciągać od razu po upieczeniu tylko pozostawić w lekko rozszczelnieniem piekarniku na godzinę. Sernik studzony w piekarniku dopiecze się „dojdzie” i uzyska idealną konsystencję.
Zbyt długi czas pieczenia wysusza sernik.
Przepis zaczerpnięty (zmodyfikowany) ze strony www.mojewypieki.com.
Dziękuję Aniu za przepis na pizzę skorzystam bo twoja pizza jest przepyszna