Placki z białej rzodkwi to szybki przepis na obiad lub przekąskę. Często zastanawiamy się co zrobić z białej rzodkwi. Oprócz surówki polecam placki z białej rzodkwi, które są bardzo smaczne i chrupiące. Placki doskonale smakują bez żadnych dodatków, jednak jeśli szukamy bardziej wyraźnego dania można placki podać z sosem ziołowym, czosnkowym lub tzatziki.
Rzodkiew jest pełna wody. Zbyt duża ilość wody powoduje, że placki są miękkie. Im lepiej odcedzimy wodę z z białej rzodkwi tym uzyskamy bardziej chrupiące placki.
Startą rzodkiew należy, odcisnąć z nadmiaru wody, pozostawić na durszlaku przez kilka minut. Następnie ponownie odcisnąć z wody.
Placki z białej rzodkwi można podawać z sosem czosnkowym, ziołowym lub tzatziki.
Przepis na sos czosnkowo ziołowy.
Więcej pomysłów na przekąski znajdziecie tutaj.