Ciastka z czekoladą i żurawiną to jedne z naszych ulubionych ciastek. Chrupiące z zewnątrz, miękkie w środku. Ciastka są bardzo szybkie do wykonania, ponieważ nadkłada się je łyżką i pod wpływem ciepła rozpuszczają się i tworzą okrągły kształt. Ciastka piekłam wiele razy. Jeśli chcemy uzyskać bardziej chrupiące ciastka, należy użyć białej czekolady (posiekanej), wtedy ciastka wyjdą duże, cienkie i chrupiące. Dodając czekoladę mleczną lub dropsy, ciasta będą nieco grubsze i mniej chrupiące. W każdym razie ciastka z obydwu wersji są pyszne.
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
*Ciastka z białą czekoladą po upieczeniu będą miały około 10 cm średnicy, ciastka z dropsami lub mleczną czekoladą będą mniejsze, około 5-7 cm.
Przepis zaczerpnięty i zmodyfikowany ze strony mojewypieki.com