Sernik pina colada o smaku kokosa i ananasa. Dla mnie to idealne połączenie smaków. Sernik jest bardzo delikatny, wilgotny dodatkowo ma delikatną konsystencja i smak. Na wierzchu sernika jest pyszna, jogurtowa polewa, która nadaje ciekawy smak. Na pewno z polewy jeszcze nie raz skorzystam do innego sernika. Polecam sernik kokosowy pina colada.

 115 min
115 min 120ºC
120ºC 16 sztuk
16 sztuk 217 kcal/szt.
217 kcal/szt. średni
średni 23-24 cm
23-24 cmSer na sernik pieczony najlepszy będzie tłusty lub półtłusty. Z gotowych mas serowych warto przed zakupem przeczytać etykietę jaki jest skład sera. Im prostrzy skład tym ser będzie bardziej zbliżony do smaku i konsystencji sera białego w kostce. Często masy serowe mają sporo serwatki, którą trzeba odlać.
Z gotowych mas serowych polecam ser Mój ulubiony z Wielunia, gęsty i prosty skład oraz Twaróg sernikowy z Piątnicy – bardzo dobry skład i konsystencja taka sama jak po zmieleniu tradycyjnego sera.
Jeden z najłatwiej dostępnych twarogów na sernik President – odpowiednia konsystencja dopiero po odsączeniu, niestety mała zawartość tłuszczu i w składzie mleko w proszku.
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
Przepis zaczerpnięty (zmodyfikowany) ze strony www.wedrowkipokuchni.com.pl
zachęcam do wykonania, wspaniały, delikatny serniczek,gustowny wygląd na specjalne okazje