Zachęcamy do spróbowania naszego wyjątkowego sernika z dynią, który cechuje się delikatną i kremową konsystencją. Wzbogacony jest on pomarańczową skórką startą z pomarańczy, nadającą mu subtelny aromat tego owocu. To połączenie klasycznego sernika z nutą dyniowego smaku tworzy niezwykle harmonijny deser, który z pewnością zaspokoi podniebienia miłośników tradycyjnych smaków. Polewa est bardzo delikatna z mleka w proszku i skórką pomarańczową, która dopełnia jego wyjątkowy smak. Zapraszamy do delektowania się wyjątkowym smakiem naszego sernika z dynią.
Ser na sernik pieczony najlepszy będzie tłusty lub półtłusty. Z gotowych mas serowych warto przed zakupem przeczytać etykietę jaki jest skład sera. Im prostrzy skład tym ser będzie bardziej zbliżony do smaku i konsystencji sera białego w kostce. Często masy serowe mają sporo serwatki, którą trzeba odlać. Jeśli po odsączeniu ser nadal jest rzadki, trzeba w trakcie robienia sernika dodać o jedną więcej łyżkę mąki ziemniaczanej.
Z gotowych mas serowych polecam ser Mój ulubiony z Wielunia, gęsty i prosty skład oraz Twaróg sernikowy z Piątnicy – bardzo dobry skład i konsystencja taka sama jak po zmieleniu tradycyjnego sera.
Jeden z najłatwiej dostępnych twarogów na sernik President – odpowiednia konsystencja dopiero po odsączeniu, niestety mała zawartość tłuszczu i w składzie mleko w proszku.
*Puree z dyni nie powinno być rzadkie. Zdarza się to czasem przy przygotowywaniu puree z dyni zwyczajnej. Jeśli jednak puree jest zbyt rzadkie, warto je odsączyć na gazie. Konsystencja puree powinna przypominać dżem.
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.